NUKU HIVA

Posted on May 8, 2017
NUKU HIVA

Mijn 2de keer op het prachtige eiland Nuku Hiva!! Wie had dat gedacht?!! Toen ik hier de eerste keer was kwam ik erachter dit ook het kledingmerk van Floortje Dessing is. Nu vind ik dat best jammer, omdat ik mijn eigen bedrijfje zo wel had willen noemen, maar ik heb nu een andere mooie naam 😉 De beschrijving van het eiland op de website van Floortje is als volgt:

Waarom Nuku Hiva? Het antwoord is eenvoudig: voor Floortje is Nuku Hiva één van de mooiste plekken op aarde. Het eiland is onderdeel van de Marquesaseilandengroep (de Markiezenarchipel) en biedt een plek op aarde waar natuur en mens met elkaar in balans leven. Floortje: ‘Het is een idyllische plek, waar het leven is zoals wij ervan dromen. Ik vind het een mooie metafoor voor wat ik met mijn winkel voor ogen heb.’

En zo voelt dat voor mij ook. De mensen stralen rust uit, genieten van elkaar, van muziek en dans, van ambacht en alles heeft een betekenis. Vrouwen dragen vrolijke kleding en hebben vaak bloemen in hun haar of als krans op hun hoofd. Mannen hebben hun levensverhaal getatoeëerd op hun mooi gebruinde lijven.

De natuur op Nuku Hiva is nog puur en ongerept. Het ruige landschap met zeekliffen, groene valleien en watervallen, die zo hoog zijn dat het water verdampt terwijl het naar beneden stort, is adembenemend mooi. Je vindt er enorme mangobomen, maar ook tropische regenwoud. Varkens, paarden en kippen scharrelen er los rond. En afval zie je hier niet los op straat!! Alles is schoon en goed onderhouden. Kortom: Nuku Hiva is alles wat je van een ecologisch paradijs mag verwachten.

DSC02622

Nuku Hiva is het grootste eiland van de Marquesaseilandengroep, gelegen tussen Australië en Zuid-Amerika. Met maar 2500 inwoners is dit het dichtbevolkte eiland van de archipel. Stress, files en drukte bestaan hier niet. En verdwalen kun je er niet, want er zijn maar twee wegen.

Bij de bananenbar, een buitenbar, met uitzicht op de baai, waar alle zeilboten liggen,  ontmoet ik Henri weer, na een dag weet hij me weer te herinneren. Aangezien we hier veel internetten, eten en een aantal keren samen muziek maken, ontstaat er weer een leuk contact met hem. We hebben veel lol en hij heeft volop tips voor ons. Zo kunnen we een kijkje gaan nemen in een werkplaats waar iemand ukeleles maakt, Pauly. Zijn werkplaats heeft uitzicht op onze baai. Zijn bed staat op het terras van zijn minihuisje. Maar wat heb je meer nodig dan dat?

18342234_10155064825382881_3362417408028292940_n

 

Met ene local ga ik een dag het eiland rond en krijg veel informatie. Met een aantal andere zeilers uit de baai wordt het een topdagje! Met als klapper het bezoek aan een local, die ons in zijn tuin toelaat en we met trossen bananen, grapefruits, papaya’s en mango’s de bananenbar weer bereiken aan het eind van de dag.

DSC02966

De kerk op zondag was ook een hele belevenis. Met veel mooie zang, gitaren en ukeleles. Iedereen mooi gekleed, in tropical kleding en bloemenkransen op het hoofd. Het is mooiste kerk die ik ooit in mn leven bezocht heb, vol met houtsnijwerk en in een heel mooi stuk natuur!

18274928_10155076631432881_7476772130105206815_n

We zijn hier langer dan gepland, omdat het roer gemaakt moet worden. We wachten op een pakketje uit Nederland en gaan daarna aan de slag. De raparatie valt tot nu toe mee, al is het wel bloedheet om hier aan het werk te gaan. We staan dan ook vroeg op en stoppen met werken rond 12 a 13 uur. Of we op tijd zijn om Fiji nog zeilend te halen weten we nog niet, maar meer dan ons best doen kunnen we niet. Dat hoort bij zeilen, je leeft bij de dag. En juist dat vind ik zo lekker! Al hoop ik nu dat we op tijd kunnen vertrekken, zodat ik nog wat dagen heb om Fiji, Suva, te gaan bekijken, voor ik weer terug vlieg naar Nederland

1 Comment

  1. Sandro
    May 9, 2017

    Ik vind het zo tof om te zien dat de Wereld jou thuis is geworden.

    Reply

Leave a Reply